Do sedaj smo v naši kuhinji vedno uporabljali rastlinsko olje, saj nam je to popolnoma zadostovalo za to, kar smo kuhali. Nato pa nam je prijatelj povedal, da naj preizkusimo olivno olje, saj bomo hitro videli, da je to velika boljša oblika olja, ki lahko da hrani veliko več okusa. Zato pa smo se odločili, da bomo to res probali, ter nam je prijatelj tako tudi dal domače olivno olje, da vidimo, kako dobro je.
Tako pa smo začeli hrano pripravljati z tem oljem, kjer pa smo bili resnično presenečeni s hrano, ki smo jo pripravili. Vsepovsod, kjer smo uporabili domače olivno olje, je imela hrana veliko več okusa in pa tudi boljši okus. Tako pa smo ga začeli še uporabljati v solatah in pa tudi kot dodatek k omakam, kjer jih je domače olivno olje zelo lepo popestrilo.
Poleg tega pa smo nato izvedeli tudi to, da je olivno olje veliko boljše za zdravje, kot pa katero koli olje. Ker pa je bilo to domače olivno olje tudi ekstra deviško, kar pomeni, da vanj niso bila dodana nobena umetna živila, oziroma kemikalije, je to le še poudarilo to dejstvo. Pravijo pa tudi, da lahko žlica olivnega olja na dan pripomore k zdravju srca in pa ožilja, kjer pa mora biti to olje ekstra deviško, kar pa je to domače olivno olje tudi bilo.
No tako pa smo porabili naš prvi liter tega olivnega olja, ter smo takoj prosili prijatelja, če bi nam lahko povedal kje ga kupuje, saj smo ga želeli kupiti še nekaj zase. Od takrat, ko pa smo prvič probali to domače olivno olje, pa sedaj vedno uporabljamo samo še to in nam ni prišlo niti na misel, da bi se vrnilo na rastlinsko olje. Tako pa smo zelo veseli, da nam je prijatelj predstavil to domače olivno olje, saj nam je takrat spremenil našo kulinariko na boljšo in pa tudi bolj zdravo.